2011. november 19., szombat

Meditációs csoport





 Kedves olvasóim, meditáló társak, érdeklődők és kliensek és mindenki!

 Továbbra is együtt meditálunk, Bournemouthban és környékén élők (illetve aki időnként el tud jönni messzebbről, az is) gyertek!
 Mindenkit szeretettel várok, információ a helyszínről és az időpontokról privátban, elérhetőségem ITT.
Aki földrajzi okokból nem tud személyesen csatlakozni, otthonról is megteheti. Hogy hogyan is? Ezt is megbeszéljük privátban, ha írsz nekem.

 A meditáció gyógyító, stresszoldó, általános lazító, felszabadító és ébresztő hatását nem kell bemutatnom, vagy mégis? 

 A meditációval kapcsolatos visszajelzéseket is elkezdtem feltenni: http://ahelyeskerdes.blogspot.com/p/tapasztalatok-visszajelzesek.html )

 Menete: Ellazulunk, bizonyos légző- és relaxációs gyakorlatok segítségével. Aztán egyszerűen csak figyelünk, igyekszünk gondolatok nélkülivé válni. Belépni a belső csendbe, kapcsolatba kerülni lényünk magjával. Aki már átélte, tudja jól, mekkora élmény.
 Fontos az egyszerűség, és néha ez a legnehezebb. Megszoktuk ugye, hogy az életben semmi sem egyszerű. pedig ez csak egy hit, egy gondolatforma, egy beidegződés. A meditációnál ez különösen igaz. Erejét, hatékonyságát éppen az egyszerűsége adja. 


 Csinálunk vizualizációs gyakorlatokat is; harmonizáló, gyógyító, teremtő gyakorlatokat. Ezt is szokták meditációnak nevezni, bár ha ragaszkodunk szó eredeti értelméhez, ez már nem meditáció, de attól még igen hasznos és felszabadító.  


Előtte és utána egy keveset beszélgetünk, valamint rövid (max 15 perces) előadások a relaxációról, a meditációról és sokminden másról, ami ide kapcsolódik. A két meditációs szakasz közti kevés beszélgetés is jó és inspiratív, de a legvégén szoktak csak igazán beindulni a lelkes eszmecserék. 


 Nekem nagy élmény az is, hogy vannak emberek, akik ezáltal ismerik meg egymást, itt találkoznak.  


Kapcsolódó bejegyzések ITT.