2014. január 25., szombat

"Don't worry, be happy" / Egészségtudatos frusztráció - videóval




Micsoda kacifántos címet alkottam, hát komolyan... :-) De tényleg jól kifejezi, amiről beszélni akarok.



(Ahogy mostanában mondani szoktam: ha túléljük Fukushimát, akkor bármi lehetséges. Erre egyelőre kevés esély mutatkozik, de mindig emlékeztetlek benneteket: amit tudunk, az mindig összehasonlíthatatlanul kevesebb, mint amit NEM tudunk - ki tudja, talán történik valami csodának látszó dolog és megmaradunk, sőt felvirágzunk?)




Ugye emlékeztek a címben említett dalra? Naná, mindenki emlékszik, ha az előadót nem is tudja mindenki megnevezni (én sem, és most csakazértse fogok utánanézni Laughing), abban sokan egyetértenek, hogy ez egy kicsit úgy hangzik, mint valami gúnyolódás. 

 Legalábbis az, aki épp boldogtalan, tele van fájdalommal, összecsaptak felette a hullámok, egész biztosan gonosz gúnyolódásnak érzi. Aki ilyen állapotban van, talán jobb is, ha nem olvas tovább, hanem inkább segítséget kér, hogy lassan, de biztosan elkezdjen gyógyulni és épülni, bajait lépésről lépésre megoldani - ha pont így vagy, katt ide!

 De térjünk vissza a témánkhoz, hisz még azt se tudjátok, mit akarok ezzel az egésszel.

Akik "egészségtudatosak", azaz informálódnak és a legjobb tudásuk szerint megtesznek mindent az egészségükért, legalábbis megpróbálják, sokan gyakran találják szembe magukat azzal, hogy lehetetlenség mindent megtenni. Vagy azért, mert nem tudják megfizetni a táplálékkiegészítőket, amik az ételünkből hiányzó alapvető összetevőket hivatottak pótolni; vagy azért, mert szennyezett levegőjű helyen élnek; vagy a sugárzás és különféle más okok miatt bizonyos rettegett betegségek kockázata növekedése elkerülhetetlen... Sok-sok oka lehet annak, kedves olvasóm, ha tehetetlennek érzed magad. Ezért alapvetően fontos beszélni a betegségek főfő okozójáról: a stresszről. Sokszor hallottál már erről, tudom, biztosan unod is már - miért? Mert azt gondolod, nem tehetsz ellene semmit. 

Már megint ez a tehetetlenség és kiszolgáltatottság!

Mi van, ha azt mondom: nem is vagy olyan tehetetlen és kiszolgáltatott?

Mit gondolsz, mi visz közelebb a betegség állapotához: ha nincs otthon az a vitamin-, ásványi anyag készítmény vagy bármi egyéb olyan körülmény nem adott éppen, amit te fontosnak tartasz; vagy az, ha ezen gyötröd magad? 

"De nem tudok nem gondolni rá, hiába próbálok pozitívan gondolkodni"

Ezt is ismerjük mindannyian.    

Van egy trükk. 

A tudatos lélegzet! 

Állj meg és végy egy jó mély levegőt! Aztán még egyet és még egyet! Nehéznek érzed? Akkor figyeld meg: feszül a vállad? Figyeld: milyen más izomcsoportok vannak még, amik feszültek a légutaid közelében, amiket épp nem használsz, mégis össze vannak húzódva, mert feszült vagy? Lazítsd el, engedd le és figyeld, mennyivel könnyebb egy jó mélyet sóhajtani. Még akkor is, ha szennyezett levegőjű helyen vagy, még mindig jobb, mint a szokásos lélegzetvisszafojtott, összehúzódott állapotod! Még akkor is, ha épp aggódsz valami probléma miatt, meg tudod tenni ezt szándékosan.


Ha ezt most meg is csináltad és nem csak olvastad, nem is tudod, milyen sokat tettél az egészségedért!  Arról nem is beszélve, hogy a benned élő problémamegoldó zseni felébresztését is megkezdted. Ami által ki fogod nemsokára találni, hogy hogyan oldd meg, hogy meglegyen az, amire szükséged van; hogy olyan helyre kerülj, ami számodra megfelelőbb; hogy mégiscsak megoldd azt a megoldhatatlannak tűnő helyzetet...  Kapcsolódók (megjelent cikkek és mások)



Like, g+1, megosztás - mindez támogatás és tényleg sokat jelent! Köszönöm!