2011. május 18., szerda

Divat lett A Titok c. filmet szidni...













  Az emberi lényről elhitették velünk, hogy ha mindene meglenne, csak tespedne egész nap; önző és improduktív lenne; ahogy Peter Joseph Zeitgeist Addendum című filmjében Jacque Fresco és Roxanne Meadows is felhívja a figyelmet erre. A két nagyszerű tudós elmondja, hogy bizony az emberben hatalmas kreatív energiák vannak, és ha az ember szabad, megvan mindene, nem fél és nem bénítja a mindennapos harc a túlélésért, akkor bizony csodákra képes. Persze ők egy kicsit másképp látják a világot, mint A Titok készítői és szereplői, dehát én már csak 'híres vagyok' ugyebár az egymásnak látszólag ellentmondó dolgok összehozásáról... :)


Annyira meghatároznak bennünket ezek a beidegződések, hogy már nem látjuk a fától az erdőt!



Az ember nagyszerűségét; azt, hogy csodákra képes; azt, hogy hatalma van a saját élete és az élményei fölött... Mindent mi teremtünk magunknak.  Kicsit talán túlzásba viszik a filmben (mármint A titok-ban) a figyelemnek az anyagi javakra, a káprázatos gazdagságra való irányítását? Lehet. Attól függ, honnan nézzük. Ugyanakkor sajnos tény, hogy az átlagembernek ezzel lehet a leginkább felkelteni a figyelmét. Az is tény, hogy sokan (a jó marketingnek köszönhetően) ezzel a filmmel kezdtek egy tudatosabb gondolkodás irányába fordulni, és ez igenis jó.

 Azt is észrevettem, hogy akik nagyon kritizálják a Titkot, azok olyan dolgokat hiányolnak a filmből, ami BENNE VAN! Laughing  Nagyon sokminden benne van, csak figyelmesen kellett volna végignézni. Akinek pedig ez kevés, az menjen mélyebbre és ne a film készítőitől várja, hogy mindent, amit csak sok év alatt lehet összeszedni könyvekből, filmekből (önismereti és kommunikációs tanfolyamokból, tréningekből; önképzéssel, kutatással stb) és sok-sok gyakorlásból, azt egyetlen másfél órás filmbe belesűrítsék!  

Michael Beckwith ebben a rövid interjúban elmondja, hogy mi is a fő üzenete a filmnek valójában. (Sajnos csak angol változat van, illetve ha találtatok magyar nyelvűt vagy feliratosat, kérlek szóljatok, köszi :-)) Azt nem mondja: ha figyelmesen nézed végig a filmet, te is látod! Nem baj, én most elmondtam nektek. :-) 

 M. B. ugyanitt beszél arról is, hogy mi a különbség a felelősség és a hibáztatás között. Egyik kedvenc témám. 



 Ha egyetértesz: Like / Tetszik, g+1, megosztás és/vagy komment! Köszönöm!