2011. május 11., szerda

Szerelmi csalódás után újra kisüt a nap, ha...

 Egy levelemből fogok most idézni, amit írtam valakinek, aki tanácsért fordult hozzám jónéhány félresikerült párkapcsolat után:

 "Most nagyon fontos, hogy ragadj meg minden lehetőséget a feltöltődésre. Persze ezt biztos tudod magadtól is, de szerintem jó, ha emlékeztetlek rá. Hajlamosak vagyunk mástól várni a boldogságot, várni azt, hogy a másik feltölt, jókedvre derít, szetetetet ad. Ezt csak magunkban találhatjuk meg, egyrészt, másrészt ami kívül történik, az csak tükre annak, ami belül van, és ha belül nem teremtesz harmóniát, akkor újra fájdalmas dolgokat fogsz tapasztalni. Most tele vagy negatív gondolatokkal; fontos, hogy vedd észre, amikor elkezdesz lefelé csúszni gondolatban és érzelmileg, és állítsd meg a folyamatot! Az elmédet te irányítod, nem pedig ő téged. Megérdemled az élettől a legjobbat, hogy is érhetne téged bármi rossz? Csakis úgy, hogy a benned lévő feldolgozatlan érzelemmaradványok által újrateremted a fájdalmas helyzeteket. Amíg az ember így van, addig, még ha a lélektársával találkozik is össze, abból se lesz harmónia. Lehetetlen, hogy az legyen, mert a múltból fakadó kényszerképzetek megakadályozzák. 

Amennyire csak tudsz, lazulj el minél többször, amikor csak van néhány nyugodt perced, figyeld a légzésedet lehunyt szemmel és vedd észre, ha valamelyik izmod feleslegesen feszül. Képzeld el minél gyakrabban, hogy Isten kezébe adod a problémát és nem foglalkozol vele többet! Nevess és érezd jól magad, és minden jól fog alakulni! :)"

  Folyt. köv. ;)