2011. június 7., kedd

Állati :)




A. J. Christian egyik könyvében az egyik beszélgetésben Christian beszélgetőpartnere azt mondja: a kutyáknak sokkal jobb az emberrel együtt élni, mint vadon, szabadon. Erre az író válasza:


   "És ezt melyik kutya mondta neked?"


Én is azt mondom: az állatokat szeretni és állatot tartani, az két teljesen különböző dolog. Mégis rendre összetévesztjük! Ahogy a "kedvelem" és a "szeretem" szavakat is. Teljesen össze bírjuk kutyulni


Na de hogy jön ez ide? Mit keres ez a téma A helyes kérdés blogban?


Sok ember azért tart házi kedvenceket, mert nyugtató és gyógyító hatással vannak rá. Kétségtelen, hogy az állatoknak fantasztikus adottságaik vannak az ember felvidítására és bizonyos értelemben gyógyítani is képesek minket. Az érettség egy bizonyos szintjén viszont már, amikor eljutottál önmagad szeretetének és tiszteletének egy magasabb fokára, akkor már, hidd el, jobban fogod az állatokat tisztelni annál, minthogy rabságban tartsd őket önmagad kényére-kedvére, azzal áltatva magad, hogy az állatnak ez a jó. Tudom, sok-sok aspektusa van még az állattartásnak, jelen blogban nincs lehetőség ennek túl részletes kitárgyalására. Persze ha van hozzáfűznivalód, kedves olvasóm, azért ne fogd vissza magad. :) És válaszolok is.


 Senkit sem célom megbántani ezzel a bejegyzéssel, remélem, ez egyértelmű. Kell beszélni erről is. Azt hiszem, a korábbi bejegyzéseimben is vannak dolgok, amik nem biztos, hogy elsőre kellemesek, a tudatosítás végeredménye viszont mindig nagyon is örömteli.