2011. augusztus 29., hétfő

"Kiforrott személyiség"












 Létezik ilyen?
Igen és nem.
Bizonyos értelemben létezik. Amikor valaki biztosan tudja, mit akar, tisztán látja, hogyan építi fel és irányítja életét. Célokat tűz ki és megvalósítja, egészségesen magabiztos, tudatos... 


 De mindannyian változunk. Előjönnek rejtett képességeink, új érdeklődési területeink lesznek, új dolgokat tanulunk... És a kiforrott, sikeres, jókedvű, egészséges ember élete új irányt vesz, szinte "elvarázsolódik"; alig lehet ráismerni.
 Lehet, hogy ragyogott azelőtt is, de most másképp ragyog... 


 Aki nem volt sikeres és nem érezte kiforrottnak magát, azzal is megtörténik természetesen, ha eltökélt abban, hogy jobbá teszi életét. Egyszer csak mintha kicserélték volna, kivirágzik, csodákat művel.


 Ezt azért is írom, mert néha látjuk, hogy azok az emberek, akiket sikeresnek és kiforrottnak tartunk (és valószínűleg azok is), azok is változnak, új érdeklődési területeik lehetnek, új dolgokat tanulnak.... Ismeritek a mondást, miszerint a jó pap holtig tanul, ugye?


 Most őszintén, mennyire vesszük ezt komolyan úgy általában?


Ugyan miért gondoljuk, hogy a holtig tanulásba nem tartozik bele az önmagunkkal kapcsolatos tudás, az önismeret fejlesztése? 
Bizony beletartozik.


 Ha sikeresnek érzed magad, akkor azért. Ha nem akkor meg azért!


 Nagyon fontos a siker fogalmát is pontosan tisztázni, ld erről Chopra doktor úr gondolatait például ITT.