2011. november 29., kedd

Az a sokat emlegetett vonzás törvénye








 Még mindig nem vesszük komolyan. Sokan, akik már elvileg ismerik jól, a gyakorlatban hagyják, hogy ellenük dolgozzon. 

 Ha újra és újra belekerülsz bizonyos fajta kellemetlen szituációkba, vedd észre azt a pillanatot, amikor szidod a helyzetet és a benne részt vevő embereket, mint a bokrot! Állítsd le a folyamatot, inkább vegyél néhány mély lélegzetet, vedd észre, mely izmok feszülnek feleslegesen (például ha ülsz, miért feszül a combod? De ha sétálsz vagy akár ha sietsz is, nem kell feszülnie a válladnak vagy az állkapcsodnak stb). 

 Abban a percben, amikor észreveszed, hogy mérgezed, bántod, gyötröd magad úgymond mások hülyesége miatt, azonnal meg is állhatsz és elkezdheted a kívülálló megfigyelő szemével nézni a dolgokat (ha már meditálsz egy ideje, akkor a megfigyelőt másképp is értheted :-)). Ha elképzeled naponta többször, hogy az adott helyzet már meg is oldódott illetve tökéletesen alakult minden, csodákat fogsz tapasztalni.



 Ha nagyon mélyre merültél a düh, a sértettség, az elkeseredettség és a kiszolgáltatottság érzéseiben és a fenti tanácsoktól már csak kiborulsz és rettentő dühös leszel, akkor szükség lehet egy olyan beszélgetésre, amiben egy szakember értő figyelmével meghallgat, és/vagy terápiára. 


 A terápia és az, hogy felmerül az igény rá, egyáltalán nem valami félelmetes, bizarr vagy megalázó dolog. Mindenkinek, még a legsikeresebb és a legerősebb, legteherbíróbb embereknek is időnként szükségük lehet terápiára. 
 Ez segít megkönnyebbülni és amikor már jobban érzed magad, lehet a megoldásra koncentrálni. Ebben a terapeuta szintén segítségedre lehet, amíg szükséged van rá; amíg esetleg egyedül nem boldogulsz.


 Innentől már fölfelé fogsz haladni, akár szárnyalni; energiád megnövekszik, így a kapcsolataid és a körülötted zajló események vidámabbak, szeretettelibbek lesznek. El tudod kezdeni megteremteni azokat a helyzeteket, amikben igazán jól érzed magad, amikkel elégedett vagy.