2012. október 10., szerda

Lélektársak, ikerlángok




http://www.facebook.com/soulstructures

Fenti kifejezések nem mások, mint kategóriák. Nincs semmi baj velük, csak a helyén kell kezelni ezt is. Az ember mindig próbálja megragadni a jelenségeket, amikkel találkozik és a jobb megragadhatóság kedvéért kategóriákba rendezi őket. Ez rendben is van így, soha nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a mögöttes tartalom megismerése talán soha nem lehet teljes, a kategóriák a valódi tartalmat mindig alaposan leszűkítik.

A jelentést tehát a szíveddel, minél mélyebben próbáld megérteni. Ne aggyal! ;-)

 A lélektárs és ikerláng között is különbséget szoktak tenni. Azt mondják, az ikerláng a magasabb szint.
Valószínűleg valóban léteznek magasabb és alacsonyabb szintek a párkapcsolatban. Vigyázni kell viszont azzal, hogy a látszólagos szintek alapján -ahogy utaltam is rá- merev kategóriákba soroljuk a kapcsolatokat.
 A lényeg a megélés, nem a kategorizálás és a minősítés. 

A minősítéssel komolyan meg is tévesztheted magad.

 Manapság, amikor nagyon komoly és profi munka folyik annak érdekében, hogy családok szétmenjenek, házasságok tönkremenjenek, barátságok szakadjanak széjjel, különösen ébernek kell lenni és látni, mi a valódi érték és a valódi értékeket megvédeni. A családi egységek különösen fontosak az emberiség felemelkedésének folyamatában, nem csoda hát, ha az ebben a felemelkedésben "nem érdekeltek" ezeket mindenáron, elsők között szét akarják verni. 
Másodszor pedig a barátságokat és egyéb kapcsolatokat, hiszen az embernek ezek harmóniája és támogató ereje szintén nagyon sok erőt adhat, és szintén nagyban segítik felemelkedését.

 Ha valakit szeretsz és az a valaki a világot jelenti számodra, akkor mit számít az, hogy problémák vannak a kapcsolatban? Ha a problémákat nem oldod meg, átviszed a másik kapcsolatba, és majd ott kell azokat megoldanod, esetleg súlyosabb formában. Nem érdemes tehát menekülni. Ez nem megoldás. Megélni a csodát, ami ott és akkor, az akkori itt és mostban jelen van! Ez a lényeg. Minél hálásabban éled meg, annál szebben virágzik és kibontakozik mindaz a rejtett csoda, amit a felszínen lévő problémák miatt esetleg nem vettél észre. 

 Kedves olvasóm, vigyázz hát arra, ami igazi érték, és légy nagyon éber! :-)

Egyébként Lélektárs és Ikerláng témában írtam már az angol blogomon is (ITT); összefoglaltam röviden mindazt, amit írnak/mondanak ebben a témában. Mint említettem, nem szentírás, tessék józanul és óvatosan kezelni! Nemsokára magyar változatban is meglesz. Egy kis türelmet kérek. :-)

 Ha tetszett, nyomj egy lájkot és egy g+1-et!