2013. július 24., szerda

Alapok nélkül?




 "Aki önmagát becsüli és szereti, annak az életben minden sikerülni fog!" 
~Louise L. Hay


Az önszeretet és az önbecsülés a stabil alapja mindennek. Ezt a legtöbben már -elvi síkon legalábbis- tudjátok. "Csak" a megvalósítással, a gyakorlatba ültetéssel vannak problémák.

 Ó hányszor és hányszor találkozom ezzel! A megfelelő szintű önbecsülés, önértékelés, önbizalom és önszeretet nincs meg, de  szeretnétek építkezni, célokat elérni, álmokat megvalósítani, boldog párkapcsolatot építeni és működtetni, az egészségeteket helyreállítani és így tovább.


Ne is adjátok fel; amit akartok, akarjátok továbbra is! De a megfelelő alapok megteremtéséről el ne feledkezzetek!

De hogyan is érdemes ennek nekikezdeni? Ez az, ami szinte minden esetben egyénenként különböző. Mégis vannak ennek olyan aspektusai, amik általában mindenkire vonatkoznak. Ezeket a legjobban talán pont így lehet megfogalmazni: "...Légy bátor! Nagy jutalom vár arra, aki szembenéz félelmeivel.A tagadás szakadást idéz elő a tudatban, amennyiben tudat alá nyomod önmagad bizonyos, el nem fogadott részeit. Határozd el, hogy véget vetsz ennek a tagadásnak és hajlandó vagy szeretni énednek korábban elfogadhatatlannak tartott részeit. Ha képes vagy elfogadni a válságot és a fájdalmat mint alkalmat a változásra és a növekedésre, munkádat már meg is kezdted.
Tested múltadból jövő fájdalmat tartogat üregeiben, ez esetleg betegségként jelentkezik; indulataid negatív érzéseket rejtegetnek, amelyek célokként, félelmekként és magatartásformákként jönnek elő; szívedben ott rejlik a szeretet magányt okozó elvesztése: elmédben tévedések, balítéletek és hiedelmek lakoznak. Ezek mindegyike olyan, mint egy elfelejtett szekrénybe bezárt láda, tele nemkívánatos indulatokkal." Tovább itt. 


Úgyhogy kérlek-kérlek, ne állj neki alapok nélkül építkezni! Keress meg és kezdjünk el dolgozni együtt az önbizalmad felépítésén és megszilárdításán! ;-)


Ha tetszett, nyomj egy lájkot és egy g+1-et!