2013. augusztus 15., csütörtök

Elromlott a vonzógépem, hol a szerelő??? :-D






 Egy újabb megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy valakinek az életében a pozitív vonzás/tudatos teremtés folyamata egy darabig kiválóan működött, aztán egyszer csak leállt és többé nem működik vagy úgy tűnik, hogy nem működik. Nem jönnek össze a dolgok, az álmok megvalósulása távolinak tűnik és így tovább.

 Ez is régóta esedékes bejegyzés, hiszen nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával, úgyhogy örülök ennek a levélnek. :-) Ejtsünk hát néhány szót arról, hogy tulajdonképpen mi történik ilyenkor?

 (Ha van időd olvasni, akkor mindenképpen ajánlom tanulmányozásra a témával kapcsolatos egyéb írásaimat:

-ezenkívül az összes "vonzás törvénye" és "tudatos teremtés" címszó alatti bejegyzésemet -ld. jobboldalt a "Címkék" dobozt!)

Amikor még viszonylag újak ezek az információk, és gyakorolunk, a sikerélmények hatására egyre jobb érzéseink vannak. Az érzelmeknek pedig hatalmas erejük van. Nemcsak a pozitív rezgésük és a vonzó erejük miatt, hanem mert megtelünk energiával, erősebbek vagyunk, az egészségünknek is jót tesz. Erősebbek, energikusabbak vagyunk, tele vagyunk új és jó ötletekkel is. A megvalósításhoz szükséges energia is ott van.

Ilyenkor, akár egy vitamin-vagy gyúgynövénykúra kezdeténél -ha jól választottuk meg a készítményt, esetleg mi magunk készítettük el és JÓL- a szervezet "örül", hogy végre megkapja a szükséges anyagokat és szinte azonnal reagál. A gyógyuló személy bőre kisimul, a szemei ragyognak, energikusabb stb, sok hasonló jele lehet annak, hogy a kúra JÓ és MŰKÖDIK. Aztán  egy idő után már természetesnek érezzük a helyzetet és/vagy kiderülhet, hogy más impulzusok is kellenek, esetleg még valami hiányzik, több mozgás kell, vagy talán változás... 
Ugyanígy van ez a tudatosság folyamatában is. 
Merthogy amikor vonzást / tudatos teremtést elkezded gyakorolni, akkor -ha komolyan és elkötelezetten veszel részt a folyamatban- ez mindenképpen az önismeret folyamatává válik. Ebben vannak nem annyira kellemes részek is, de ha vállalod, akkor végül sokkal többet kapsz, mint amiről eredetileg álmodtál.  

Például meg kell értened, hogy a lényedben vannak olyan részek, amik szabotálják a szándékodat. Azaz egész pontosan: egyik részed azt vonzza, amit célul tűztél ki, ez a másik rész pedig éppen az ellenkezőjét!
Sőt, nemhogy csak vonzza, hanem mindent meg is tesz, hogy annak, amit tervezel, az ellenkezője (vagy valami egyéb nemkívánatos dolog) történjen meg!

Ezenkívül van még egy sor tényező, ami jelen lehet, amiket észre sem veszel, mégis jelen vannak és te azt gondolod, gyakorolod a pozitív vonzást illetve a teremtést, miközben -a legjobb szándékod és törekvésed ellenére- valami egészen mást csinálsz.

És ez akkor is előfordulhat, ha már régebbóta -akár több éve is!- gyakorolsz és már "profinak" mondható vagy.

Szóval, kedves olvasóm, ez a dolog kissé bonyolultabb, mint elsőre gondoltad. De azért annyira nagyon mégsem bonyolult, mint amennyire talán első hallásra annak tűnik! ;-)

Aki visszajár ide olvasgatni, az tudja és látja, hogy igyekszem sok használható tudást és információt átadni itt a blogon, teszem ezt ingyen s bérmentve. Sokminden van viszont, ami teljesen egyénfüggő, tehát egy bizonyos ponton túl már nem fogsz tudni mit kezdeni azzal, ami általánosan mindenkire vonatkozik. Én azért hiszek annyira a személyes segítségben, a life coachingban, mert azt látom, hogy mindenkinek szüksége van rá. Én magam is kérek időnként segítséget, hogy könnyedén tudjak előre lépni az álmaim megvalósítása útján. Tapasztalom, hogy a külső, professzionális segítség egyszerűen felbecsülhetetlen értékű. Mindannyian -még a legönérzetesebbek is- elérünk egyszer arra a pontra, ahol belátjuk: segítség kell. Ez nem baj és nem is a gyengeség jele. Épp ellenkezőleg! Erről többet itt: Vállald, ha segítségre van szükséged és légy bátor, hogy kérd és el is fogadd azt.


Ha tetszett, nyomj egy lájkot és egy g+1-et!