2013. szeptember 21., szombat

Anya vagy? GONDOSKODJ MAGADRÓL is a lehető legmagasabb szinten!





 Semmiképp sem akarok kirekesztő lenni - ez a bejegyzés ugyanúgy szólhat apáknak is. Tény, hogy amiről itt szó van, általában inkább a nőknek szól, akik egyben anyák is, de tudom, nagyon sok férfinak -aki apa- is szól és aktuális.

 Szóval, legyünk önzők? 

 Nem. Ez nem önzés. Valaki egyszer azt mondta (most hirtelen nem jut eszembe a forrás): az az igazán önző dolog, ha nem gondoskodunk magunkról, hiszen az nemcsak nekünk rossz, hanem mindenkinek körülöttünk. 


Több okból is.

  • Az embereknek körülöttünk szükségük van a támogatásunkra
  • A Földnek is kell a segítségünk, a támogatásunk, különösen a jelenlegi nehéz időkben! (Ezt egy kicsit nehéz felfogni sok embernek, de tény: minden tettednek van globális -az egész földre kiható- következménye is!) 
  • Példamutatás! Kellenek a jó példák. Amint azt tudjátok jól, a példák ragadósak, akár jók, akár rosszak. Ugye, ha ezt végiggondoljátok, már átérzitek a felelősséget?


 Egyszer egy anyát, aki igen hajlamos volt önmagát a másokkal való törődés miatt elhanyagolni, megkérdeztem: "Ha a gyermeked felnő, szeretnéd, ha ő is így bánna saját magával, ahogy te bánsz most magaddal? Hát nem sokkal jobbat érdemel? "Ó, dehogynem"-mondta. 



 Folytattam: "Márpedig ha ezt látja tőled, a zsigereiben ott lesz és jó esély van rá, hogy ugyanilyen rosszul fog bánni magával ő is. Úgyhogy ha jót akarsz, nem tehetsz mást, mint elkezded magad úgy értékelni, ahogy valójában megérdemled! Ez pedig önmagad mély megértését, szeretetét, tiszteletét, nagyrabecsülését jelenti, valamint  az önmagadról való legmagasabb szintű gondoskodást!" 


Like, g+1, megosztás - mindez támogatás és tényleg sokat jelent! Köszönöm!