2013. október 16., szerda

Anya, szoktass bátorságra!






"Mindennél jobban kell ügyelni a viselős asszonyokra, hogy derűs, csendes és nyugodt kedélyállapotban éljék át azt az időt.

 A lélek, mely gyermekkortól fogva félelmek között él, egyre jobban hozzá is szokik a félelmekkel teli élethez; ezt pedig bárki gyávaságra s nem bátorságra szoktatásnak mondhatja. Későbbiekben pedig a halálfélelmet keltő meséket szintén el kell vetni.
Az oktatás, a tanulás ne lássék kényszernek… szabad ember ne tanuljon semmit szolgaian... a lélekben nem marad meg semmi belé erőszakolt ismeret."

"A gyermekeknek már eleve törvénytisztelőbb játékhoz kell szokniuk, mert ha a játékuk fittyet hány a törvényre, s ilyenek maguk is, akkor teljes lehetetlenség, hogy belőlük törvénytisztelő és erkölcsös felnőttek nevelkedjenek."

 ~Platón a nevelésről (Apáti János – Biró Muszti Ibolya : (Nem is olyan) fiktív interjú Platónnal a nevelésről - részletek)


További bejegyzések szülőknek gyerekekről, nevelésről:




(Támogatásomat kérd ezen a címen: judit.rightquestion@gmail.com vagy facebookon privát levélben: https://www.facebook.com/HelyesKerdes. További kapcsolatfelvételi és egyéb infó itt: http://ahelyeskerdes.blogspot.co.uk/p/kapcsolat.html)



Lájkold, g+1-ezd, oszd meg - köszönöm támogatásod!