2013. október 1., kedd

"Nem vagyok rá képes" doboz, avagy a cica és az oroszlán





 David Icke az egyik személyiség, aki rendkívül hatásosan beszél erről. (Sokkal jobban megfogalmazza ezeket, mint én, azért idézem őt - azaz, ezúttal nem pontos idézet, csak utalok rá, később pedig az alábbiakban magad is ellenőrizheted. :-)) Ahogy ő mondja, van egy doboz, amibe a legtöbb ember betette magát, ez a "Nem tudom, nem vagyok rá képes" doboz.




Ezáltal -átvitt értelemben- egy postai bélyeg nagyságú területen élik le az életüket. A másik, amiről szintén sokat szokott beszélni, ami iszonyúan lekorlátoz minket (ha hagyjuk), az a "jaj, mit gondolnak mások" börtöne. Szörnyű börtönök ezek.



Szabadítsd fel magad! Igenis képes vagy rá! Arra, amire a szíved mélyéből vágysz, ami az életed célja, arra képes is vagy és pont!



 Más kérdés, hogy az életfeladatod tisztázása eltarthat egy ideig. Az életfeladat, ahogy sokszor írtam már róla, nem valami merev kategória, hanem egy folyamat, viszont ha újra és újra elcsendesedsz, magadba mélyedsz és hagyod, hogy letisztuljon benned, mit is akarsz, és ezt újra és újra megteszed, akkor folyamatosan a saját életedet éled és nem valami egész mást; nem azt, amit esetlegesen elvárnak tőled.
 Ugyanez vonatkozik a szívünk igazi vágyaira. "Ugyan, hiszen csak tudom, mire vágyom, nem?" Nem, nem ilyen egyszerű ez. Kondicionált, programozott, különféle nyomással gerjesztett vágyaink vannak - ez jellemző a korra, amiben élünk!

 A lecsendesedés, a magunkba mélyedés éppen a fentiek miatt szükséges. A minket körülvevő hatások, amelyek fogantatásunk óta úgy idomítanak, hogy a "kicsik vagyunk, tehetetlenek és mindig az számít, hogy mit mondanak mások, mit mond az átlagember, mi a többség véleménye rólunk" stb tudatállapota csak arra jó, hogy eltávolítson igazi önmagunktól.

 Félre ne érts, kedves olvasóm: jó dolog meghallgatni másokat - de nagyon körültekintően tedd ezt. Jó dolog időnként tájékozódni, mi a meglátása, véleménye egyik-másik embertársadnak. Csak arra figyelj, hogy mindez milyen hatással van rád? Gyümölcseiről ismerjük meg a fát, mondja a bibliai mondat. Ha elgyengülsz; ha kicsinek és tehetetlennek érzed magad a vélemény hatására, vagy legalábbis azt érzed és tapasztalod, hogy ha hagyod, az adott vélemény ebbe az irányba visz, akkor hagyd figyelmen kívül.

 Abban a korban élünk, amelyben az embernek ahhoz, hogy igazi önmagához visszatérhessen, leginkább bátorításra van szüksége: "KÉPES VAGY RÁ! MEG TUDOD CSINÁLNI!"

 Ezért is nagyon örülök, hogy a világon vannak ilyen emberek, mint amilyen például David Icke. Szívből ajánlom az előadásait. Különösen az Igazságrezgések címűt - itt alább megtalálod. Az egész sorozatot ajánlott megnézni - nem "könnyű eledel" és nem is rövid, de ha alaposan és a maga mélységében meg akarod érteni ezt a témát, akkor érdemes átrágnod magad rajta!




Az önmagunkba mélyedés elengedhetetlen eszköze a meditáció. Segítségképpen ajánlom szeretettel a meditációval kapcsolatos bejegyzéseimet! Ha pedig ezzel kapcsolatban valami -bármi- nem világos, ne fogd vissza magad, KÉRDEZZ!!! :-)


Like, g+1, megosztás - mindez támogatás és tényleg sokat jelent! Köszönöm!