2013. október 11., péntek

Olvasási szokásaim... És a tieid?(A képen legújabb szerzeményem társaságában láthattok :-)) Ma -amikor siralmas statisztikák szólnak arról, hogy az emberek többségének, bármilyen elfoglaltak is, tévét, internetet, közösségi portálokat és azon belül is minden hülyeséget van idejük bámulni, de elővenni egy könyvet és betűket fogyasztani, arra nincs- jó, ha beszélünk erről. Kihagyhatatlan és alapvető, a
Hűha... hát nem egy vékony könyv! :-D
helyes kérdés blogból sem maradhat ki.


 Valaki kérdezte tőlem nemrég, hogy mi értelme van annak, hogy több könyvet is olvasok egyszerre. Én ezt valahogy úgy élem meg, ahogy a gyerekek a házi feladattal: előveszi a matekot, megcsinálja; aztán mondjuk a történelmet, ha végzett, akkor a következőt... Jó esetben hamar végez. :-P És az iskolákban, egyetemeken egy nap több tanóra, több különböző téma van, nem igaz? Persze, ez egyfajta kényszer, és most inkább ne térjünk ki arra, hogy milyen is az oktatásunk, az majd egy másik bejegyzés témája lesz... Szóval, engem senki sem kényszerít, de tény, hogy szeretek egyszerre több témával is foglalkozni. Pihentető és szórakoztató is tud lenni. Ha te is így vagy ezzel, szerintem nyugodtan tedd így, csak figyelj arra, hogy fejezd is be, olvasd is ki mindegyik könyvet, amibe belekezdtél.

 Ha pedig úgy jó neked, olvass egyszerre csak egyet.

Ha nehezebb a téma, de mindenképp emlékezni akarsz az olvasottakra, esetleg a munkádhoz van rá szükség - készíts jegyzeteket! Tanulmányozd az elmetérkép módszert, vagy bármi hasonlót, ami segít elméd csodálatos kapacitásának jobb kihasználásában - rengeteg jó trükk létezik, találd meg a neked megfelelőt! ;-)

Ha pedig régen olvastál, hadd javasoljam: tedd meg azt a bátor lépést, hogy feldobd magad azzal, hogy valami szokatlant csinálsz - például elővégy egy könyvet (bármilyet, amiről úgy gondolod: épülésedre szolgál és szórakoztat is egyben!) és kezdd el olvasni - annyi ideig, ameddig jólesik. Figyeld meg, hogy érzed magad és hogy hat ez az életedre. ;-) 

 Valami hasonlót tudnék javasolni azoknak is, akik már régen tornáztak, de ez már megint egy másik történet... :-) Lájkold, g+1-ezd, oszd meg - köszönöm támogatásod!