2014. június 4., szerda

Hogyan segíts?




(Az aktivista blog úgy tűnik, végképp betiltva (sokan jelezték, hogy elérhetetlen) úgyhogy itt folytatom. Már alakul a weboldalam -itt megtaláljátok: antaljudit.com, katt és nézzétek meg :-)- de még itt is vagyok.)

Tudjátok sokan, hogy éjt nappallá téve küzdök egy jobb világért.

Többnyire írással teszem, bár vannak már videók is. Ahogy erőm, időm és eszközparkom engedi, igyekszem egyre jobban és jobban - korlátok persze vannak.





Vagytok szerencsére egyre többen, akik úgy látjátok, hogy amit csinálok, értelmes, hasznos és előrevivő; sőt egy-egy információ, ami hozzásegít embereket a tisztánlátáshoz és a felelősségteljes cselekvéshez, életmentő is lehet...
És tudjátok azt is, hogy itt most már a civilizációnk túlélésének lehetősége forog kockán (már amennyiben ezt a jelenlegi
világunkat civilizációnak nevezhetjük... de ebbe most ne menjünk bele. :-))

Kérdeztétek, hogy mit tegyetek, hogyan segítsetek?

Olyan nehéz ezt megfogalmazni.

Bár néhányszor már közzétettem egy kérést ezzel kapcsolatban, csak amit kérek, sokak számára úgy hangzik, mintha ez valami egoista nyavalygás lenne.

Pedig pontosan arról van itt szó, hogy ezekkel a nagyon egyszerű, apró dolgokkal tudtok segíteni, amelyekkel nem az én egómat simogatjátok, hanem komoly változást tudtok előidézni! Nagy a tét, úgyhogy minden eszközt meg kell ragadnunk, ha élni akarunk!

Tehát, hogy értsétek, mi a gond: mivel a facebook mindig "fejleszt", azoknak, akik nem fizetnek reklámért, levágja az oldal elérhetőségét. Magyarul amit megosztasz, az nem, vagy csak ritkán jelenik meg az üzenőfalon.

Ezt játsszák már a személyes felhasználókkal is, nem tudom észrevettétek-e...

Tehát, hogy egyértelmű legyen: ÉVEK MUNKÁJÁT KÉPESEK EGY MOZDULATTAL KIRADíROZNI - A PROFITÉRT!

Márpedig 1. az aktivista oldalaim nonprofit oldalak (igazából a life coaching, a terápia és társai is olyan, hogy túlnyomórészt ingyen csinálom...),  2. aki tájékozódik, tudja, hogy a facebookot arra használják (az "elit"), hogy a személyes adatainkat az összes levelezésünkkel együtt elmentsék maguknak; magyarul kémkednek utánunk és ha önálló gondolataink vannak, akkor veszélyesnek nyilvánítanak) tehát én ennek a bandának nem fogok egy kanyi vasat sem fizetni!  

Hogy ez a levágás ne tudjon megtörténni, mit tudtok tenni?

1. Először is ezt: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=735773109786540&set=a.503932442970609.116849.503922889638231

2. Aztán: LIKE azaz TETSZIK a megosztásaim, linkjeim, blogbejegyzéseim alatt. Neked csak egy kattintás az adott megosztás és a blogbejegyzések alatt, nekem pedig az üzenőfalon való megjelenés azonnali növekedése! (Van még a g+1, a twitter és társai, aki használja) 

3. Ugyanígy sokat jelent, ha a gondolataitokat, kérdéseiteket stb (bármit, ami felmerül) beírjátok kommentben.
Úgyhogy ha bármi megosztanivaló gondolatotok van, ami ahhoz kapcsolódik, amit épp közzétettem,  ne fogjátok vissza magatokat! :-)

4. Megosztás. Ami tetszik, oszd meg, hadd lássák többen!

5. Az oldalaimon jobboldalt (az újítások miatt sokszor most már baloldalt jelenik meg) van egy olyan fül, hogy 
"Invite your friends" / "Hívd meg a barátaidat" itt feldobja az  ismerőseid listáját, és amelyik névre rákattintasz, az a személy kap egy értesítést az oldalamról és ha tetszik neki, tudja lájkolni.

6. Amikről írok és beszélek a cikkeimben, blogbejegyzéseimben, videókban stb azt alkalmazzátok is a gyakorlatban - hiszen "A bölcsesség lényege: amit jónak és helyesnek ismertem föl, azt a gyakorlatban is élem ahelyett, hogy csak megcsodálnám!" ~ Kurt Tepperwein   


Köszönöm! :-)