2014. augusztus 14., csütörtök

Hogyan légy valóban pozitív?
Újra meg újra hallom a dorgálást - különösen az úgynevezett spirituális, ezoterikus emberektől- hogy negatív vagyok. Ennek örömére felelevenítettem egy régi bejegyzésemet, amit először csak angolul osztottam meg itt: Katt ide. Most ím itt van magyarul is. :-) 

Pozitívnak lenni. Mit jelent ez?

 Először is vessünk egy pillantást arra, hogy mit NEM jelent.

Nem jelenti azt, hogy
www.facebook.com/JuditAntalsPhotos
www.facebook.com/JuditAntalsPhotos
 • nem fejezed ki az érzéseidet, ha azok "negatívak"
 • nem veszed tudomásul / nem ismered el, mi is az épp aktuális, valódi probléma 
 • mosolyogsz akkor is, ha tele vagy rossz érzésekkel és úgy cselekszel, mintha boldog lennél / tetteted a vidámságot  
 • alábecsülöd az esetleges veszélyt

(Itt meg kell jegyezni, hogy vannak olyan esetek, amikor azáltal, hogy egyszerűen félretesszük a problémát és nem foglalkozunk vele addig, míg nem tudjuk, mit kell tenni, megoldás lehet. Olyan is van, hogy a baj megoldódik "magától" illetve attól, hogy nem foglalkozunk vele, inkább nevetünk egyet. De ez a ritkább eset.)


Most nézzük, mit jelent valójában az, hogy "pozitívnak lenni":Ahogy Bruce Lee mondta egyszer, ha megérted a problémát, félig már meg is oldottad!
Tehát valóban pozitívnak lenni azt jelenti, hogy 
 • Megérted a problémát (általában ez időt, utánanézést, némi kutatást igényel és néha sokkal több erőfeszítést, mint szeretnéd...)
 • Tudomásul veszed a helyzetet, de emlékezteted magad, hogy képes vagy megoldani
 • Ha épp nincs lehetőséged / képességed megoldani, tudatosítod, hogy tudsz segítséget kérni és végül megtalálni a megoldást
 • Ismered és alapul veszed a tényt, hogy minden problémára, kihívásra van megoldás (tudd: mindig van 1000 módja a megoldásnak, de jó, ha észreveszünk abból 2-t, 3-at, egyszerűen azért, mert nem tanítottak minket az agyunk hatalmas potenciálját kihasználni) 
 • Megkönnyíted a saját dolgodat azzal, hogy ha lehet, "probléma" helyett inkább azt mondod: "lecke" vagy "kihívás"

 Pozitívnak lenni az emberi kapcsolatokban azt jelenti, hogy pozitív módon odafigyelsz másokra és mindent megteszel, hogy megértsd őket, beleértve azt, hogy tudomásul veszed: még ha mindenki a tőle telhető legjobbat teszi is, akkor is az emberi kapcsolatok alapvető természete, hogy tele vannak félreértésekkel. Ennek tudása az első és legfontosabb lépés a zűrzavar megszüntetéséhez! 

  Mindent összevetve a "pozitívnak lenni" jelentése nagyon is közel áll ahhoz, amit úgy hívunk: JÓZAN ÉSZ. Úgyszintén nagyon közel áll ahhoz, amit úgy hívunk: szeretet, életteliség és megértés. ;-)


  Like, g+1, twit , komment, megosztás - köszönöm a támogatást! :-)