2011. június 12., vasárnap

Részlet egy levélből, kedves levelezőpartnerem hozzájárulásával :)




 "A kihívás egészségileg számodra ezt jelenti:

1. egy ilyen változás mindenkinek nehéz, sok bizonytalansággal jár. Neked különösen figyelned kell majd arra, hogy amikor majd egyszerre sok problémát kell megoldanod, akkor ne idegesítsd magad; nyugodtan cselekedj, tudd, hogy fentről támogatnak és úgyis minden megoldódik. Tanulj relaxálni
2. tudomásul kell venned azt, hogy a felelősség a tiéd. Ez azt is jelenti, hogy a hatalom a tiéd, mármint a saját életed fölötti hatalom. 
   Felelősség=Hatalom!


 Ez nagy kihívás, mert eddig nem ezt tanultad (ahogy senki). Azt szoktuk meg, hogy saját magunkat mintegy szeparáljuk a testünktől, azt hisszük, tehetetlenek vagyunk és várjuk, hogy a fehérköpenyes mindenható majd meggyógyít, megoldja a problémáinkat. Ez egy kényelmes szitu, de illúzió. 1: az orvos tudása korántsem elegendő arra, hogy valóban biztonságban legyél a "kezében", 2. a betegségeket mi magunk hozzuk létre a saját testünkben, így mi magunk tudjuk csak megszüntetni azt. Ehhez kell egy kemény elhatározás, hogy vállalom a felelősséget (ezzel nyilván nem arra biztatlak, hogy ne menj többet orvoshoz vagy ne szedd a gyógyszert, mindössze arra, hogy ne a gyógyszerre vagy az orvosra testáld a felelősséget és ne attól várd a megoldást), és mindent megteszek magamért, mert megérdemlem, mert értékes vagyok, mert szeretem magam.


 Nem sűrűn mondanak neked ilyeneket, ugye? 


 Hála Istennek egyre többen ráébrednek erre és változtatnak az életükön. Egyre többen rájönnek arra, hogy nincs olyan, hogy gyógyíthatatlan betegség. Egyébként, csak hogy ne gondold azt, hogy mindez csak valami ezoterikus marhaság vagy a levegőbe beszélek: "tudományos bizonyítékok tömkelege áll rendelkezésre, hogy beláthassuk: a betegségek zömét súlyos, sötét érzelmek okozzák." ebből a bejegyzésemből idéztem (érdemes lenne elolvasnod). 


 Számtalan kísérlet szólt már arról, hogy betegekkel vizualizációs gyakorlatokat végeztettek (pl elképzelték, hogy a testükben lévő daganat csökken, majd eltűnik; az erek faláról a lerakódások eltűnnek stb stb és ezek a változások tényleg elkezdtek megtörténni a testükben; a további kitartó gyakorlásnak köszönhetően pedig teljesen végbement a gyógyulás!), és pontos leírások állnak rendelkezésre arról, hogy milyen biológiai, biokémiai és fizikai reakciók játszódnak le a testben érzelmi változások, terápiák, különféle gyakorlatok hatására."