2011. június 16., csütörtök

Találd meg a jó kérdést!





 "A jó kérdést feltenni sokkal nehezebb, mint jó választ adni" -mondja a kommunikációs tréner előadó a videóban, amit néztem a napokban. Na látjátok, nemcsak Redfield mester és én hangsúlyozzuk ennek a dolognak a fontosságát, hanem mások (valószínűleg sokan mások) is. :-) Ő az időben való képzeletbeli utazást ajánlja, és a találkozást a múltbeli, majd a jövőbeli éneddel. Találd ki, mit kérdeznél a jövőben önmagadtól? Értitek! Mit kérdeznél? :)


 Kérdéseket feltenni nagyon jó dolog, ezt Nlp-ből is tanultuk ugyebár (aki tanulta). A kérdés az elmét radar-üzemmódba helyezi, arra ösztökéli, hogy megkeresse a legjobb válaszokat. Bízz ebben a képességedben, és fejleszd a belső énre való hallgatás képességét! Nehogy úgy járj, hogy elsétálj a legjobb, legtisztább válaszok mellett.


 A tudatalattink egy hatalmas "tartály", rengeteg minden van benne, amit mi magunk szorítottunk oda le, mert nem tudtunk vele mit kezdeni. No de nemcsak konfliktusok illetve meg nem értett dolgok, információk találhatók itt, hanem maguk a legjobb válaszok is! 


 Most pedig a tudatalattival kapcsolatban a kényelmesebbik énem az egyszerűség kedvéért idézni fog egy csodálatos könyvből, aminek Barbel Mohr a szerzője (a nyughatatlan kiemelő- és hangsúlyozógép, no meg a "szerk", mint mindig, én vagyok ):



 "A bal oldali, logikus agyféltekénkkel nagyjából hét benyomást tudunk másodpercenként befogadni (fény, zajok, szagok stb). Jobb oldali, képszerű agyféltekénkkel viszont másodpercenként tízezret (10.000! a szerk, megj. :P). Ennek zöme tudatalattinkban tárolódik el, azaz: a tudatosan látott és megértett, illetve a belső hangunk, tudatalattink által ismert dolgok aránya kb. 7:10000. Vagyis legalább ezerszer annyit tudunk, mint amennyiről tudjuk, hogy tudunk. Világos, nem?"