2011. augusztus 4., csütörtök

Meditációs





 Tulajdonképpen mi is az a meditáció?

Lesznek, akiknek ez a leírás túl "elszállt", megfoghatatlan, homályos lesz. Nekik javaslom, térjenek vissza inkább a kissé "földközelibb" bejegyzéseimhez a relaxáció témájában, ha tenni szeretnének a fizikai egészségükért és lelki békéjükért; azért, hogy végre valóban nyugodtabbak, ellazultabbak tudjanak lenni a mindennapokban illetve segítségre van szükségük ebben.

Ha korrektül ragaszkodunk a szó eredeti, igazi értelméhez, akkor gondolatok nélküli éber jelenvalóságról beszélünk. Egy olyan állapot, amikor csak vagy, csak létezel, az agyad pörgése leáll, jelen vagy. Megéled, átéled a mindenséggel való harmonikus egységedet, az igazi lényedet. Integrált egészként létezel, ha csak néhány pillanatig is de sikerül átélni, egyből tudni fogod, hogy miről beszélek. Ez az, amit úgy szoktak emlegetni: a megfigyelő. Ilyenkor te vagy a megfigyelő, akit nem érintenek a problémák, nincsenek fájdalmai, nem létezik számára múlt és jövő, csak a végtelen jelen.

Ez egy nyugodt, ellazult, de teljesen éber és tiszta állapot. Nem transzállapot vagy kábulat, hanem éber figyelem. Tökéletes felfogása egy tágabb valóságnak.

Na jó, de mi értelme van?

Ha rendszeresen gyakorlod (de már az első alkalom után érezni fogod a hatását!), akkor összehasonlíthatatlanul nyugodtabb, békésebb vagy a hétköznapokban, tudsz koncentrálni a feladataidra, világosabban látod a céljaidat, tudsz tervezni, gyorsabban, tisztább fejjel hozol sokkal bölcsebb döntéseket, mint előtte valaha. Sokkal inkább önmagad vagy, elindulsz egy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb élet felé.



 Kapcsolódó bejegyzések:


Ha tetszett, nyomj egy lájkot és egy g+1-et!