2012. január 6., péntek

Személyiségfejlesztés, gondolkodásmódfejlesztés, szemléletváltás

...és még sok hasonló szinonímát használhatunk, egy a lényeg, amit legszívesebben az NLP központi ideájával fogalmazok meg: a térkép nem a terület!
 Azaz: neked van egy képed a világról és van egy világ. A kettő nem ugyanaz! Mindenki a saját külön világában él, ez 7 milliárd különböző világot jelent ezen a bolygón (ha csak az emberi lényeket vesszük számításba). Szóval érdemes dolgozni azon, hogy a személetmódunk minél inkább megközelítse a valóságot. Ha az, amit látunk (belül és/vagy kívül), nem is a pontos valóság, de legalább a kép valóban segít, támogat bennünket, azaz közelebb visz belső érzéseinkhez, segít megtalálni belső harmóniánkat, rajta tart az álmaink megvalósítása felé vezető úton (amelyen folyamatosan sikereket tapasztalunk), akkor biztosak lehetünk abban, hogy a látásmódunk közeledik a helyeshez, a valóban tiszta látáshoz.
  
 Az önismeret útja a világ megismerésének útja is egyben. Tanulmányozd önmagadat és a világot is! Nézd kicsit más szemmel, mint eddig és olyan dolgokat fogsz észrevenni, amiket előtte soha.