2012. augusztus 20., hétfő

Szerelembe esünk, kötögetünk... Nem kél olyan vágy, amihez erő is ne kelne...



Nemcsak tanfolyamosoknak...



https://www.facebook.com/JuditAntalsPhotos
Amatőr boszik és boszitanulók, vagy csak épp kétségbeesésből mágiát gyakorlók; évek óta spiritualitásban és különféle praktikákban időnként gyakorolgatók, önmagukat szorgalmasan képzők között egyaránt előfordul, hogy lecsúszott érzelmi állapotban, nem éppen tiszta motivációk alapján ("elegem van az egész világból", "na most megmutatom ennek-annak", "csakazértis megszerzem", rosszabb esetben: bosszút állok") nekiállnak bevetni az erőt. 

(Durván hangzik? Lásd: Ami tőled telik...


Vannak bizony erőösszpontosító módszerek, amelyek működnek akkor is, ha a motivációk nem tiszták és akkor is, ha a módszert alkalmazó egyén nem profi, hanem kezdő. Hogy milyen hatásfokon, az más kérdés; megint más, hogy az adott praktika milyen hatást fog gyakorolni nem a praktikát gyakorló célpontjára illetve a "tárgyra", hanem magára a gyakorlat elvégzőjére!


 Most ezt egy kicsit talán bonyolultan írtam le. A lényeg az, hogy ezek a kissé butának, gyerekesnek tűnő rituálék  bizony működnek. 
 Sikereket elérni így is lehet, bár ez attól függ, mit nevezünk sikernek. Ez a siker azonban a legjobb esetben is csak ideiglenes, és mindenképpen megtermi a maga keserű gyümölcsét, aminek a felszámolása aztán eltart egy darabig. A gyógyulás, a helyreállás, az okozott károk helyreállítása is sok időt és energiát vesz igénybe. 
 A következő kérdések merülnek hát fel: 


  • Megéri?  
  • Mi számít?
  • Mi az, ami igazán fontos?
  • Mi tesz boldoggá?
  • Mire van valójában szükségem?

 Ebben a sötét érzelmi állapotban persze senkitől nem várható el, hogy feltegye magának ezeket a kérdéseket. Ha ilyen állapotban vagy, kérj segítséget! Gyógyulj meg, gyere ki ebből az állapotból! Lásd tisztán magadat, állítsd helyre az önbizalmadat; az énképedet és az önmagaddal kapcsolatos érzéseidet fordítsd pozitívra és utána gondold végig, mit is akarsz! Amit pedig tiszta szívből akarsz, ami igazán a szíved álma, az megvalósulhat, sőt meg kell valósulnia! 
 

 Kapcsolódó bejegyzések:




Like, g+1, twit , komment, megosztás - köszönöm a támogatást! :-)