2011. november 21., hétfő

Könyvajánlós





Paulo Coelho: Alef

 Imádok bohóckodni (és neked is ajánlom, kedves olvasóm; veheted úgy is, hogy felírtam neked receptre a szisztematikus bohóckodást, mert iszonyatos erős gyógyító és harmonizáló hatása van:-)), tehát ezt a bejegyzést ezzel kezdeném, kedves egészségetekre: http://instantcoelho.com/


 Nagyon tanulságos, azoknak is ajánlom, akik Coelho kritizálóinak táborába tartoznak. Magam is úgy gondolom, léteznek jobb írók is, mint ő... na és? Ha egy kicsit hajlandó vagy nyitott szívvel hozzáállni (és ez minden helyzetben hasznos ám), akkor tanulhatsz is belőle. "Tanulj meg mindenkitől tanulni" - mondja a filozófus. Nos akkor pont tőle ne tanulnánk? Azért Paulo bácsinak van mit átadni. Olvassátok hát nyitott szívvel.

http://www.libri.hu/ leírása szerint: "2006-ban Paulo Coelho spirituális válságba került: úgy érezte egyedül van, és lelki fejlődése megakadt. Ha követi Mesterének tanácsát menjen egy olyan helyre, ahová a szíve vágyik , talán rátalál a megoldásra és az előre vezető útra. Több országban megfordult, végül Oroszországban találta magát. Úgy döntött, a hatalmas, 9288 kilométeres távolságot vonaton teszi meg. Három ember kísérte útján: egy Tao mester, orosz kiadója és egy különleges török nő, Hilal Útja az első állomástól kezdve spirituális kutatássá válik. A vonaton Coelho és Hilal hamarosan felfedezik, hogy sorsuk egyszer régen, egy másik időben és térben már összefonódott. Hilal zöld szemébe tekintve rátalál az alef-nek nevezett pontra, amelyben tér és idő egyesül. A vonaton Coelho ismét önmagára talált. Legújabb regényében a világszerte elismert szerző újra felfedezi az életet oly gyönyörűvé tevő csodákat és kincseket. Egy időn kívüli helyre követi a tökéletes szerelmet, és végigjárja a lélek útját."

A másik, amit ajánlanék tőle, az Az alkimista. Szeretem. Annak idején 12 éve, amikor olvastam, nekem sokat adott. És nektek? "Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkereseni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait. A filozófikus mese lelki balzsamként hatott azokra a tízmilliókra, akik már eddig elolvasták Coelho alapművét." (http://www.libri.hu/)


További könyv- és filmajánló itt.

Ha tetszett, nyomj egy lájkot és egy g+1-et!