2012. június 21., csütörtök

Nemcsak tanfolyamosaimnak :-)




Tanfolyami anyag - részletek

A mágus, boszorkány illetve a spirituális tudatossággal rendelkező ember legfőbb felelőssége mindig is a környezetvédelem, a harmónia, az egészség, a béke és az emberek boldogsága volt a felelőssége. Tanítók, bölcsek és gyógyítók voltak mindig. Ők rendelkeztek A Tudással és így van ez ma is. Ezt nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy ma is ugyanez a felelősségünk: harmóniában élni a természettel és a fent felsoroltak.

Nyilván van ennek a "szakmának" egy sötét oldala is. Amikor a félelem és az ego kerül a középpontba, az önös érdekek kétségbeesett védelme, a hatalomvágy és társai, akkor ezek az emberek torzulnak, ilyenkor lesz belőlük feketemágus; mindenki tudja, sok példa van erre a történelemben. Tehát ők sem csak jók voltak mindig, voltak "rosszak" is. Ennek okait is érdemes és fontos mélyebben megérteni.



Ma is ezeknek az embereknek kéne a legnagyobb környezetvédőknek lenniük! Ehelyett mindenféle egyéb praktikákkal vannak leginkább elfoglalva; amelyek szintén fontosak, de nem a legfontosabbak. Meg kell tehát találnunk a megfelelő fontossági sorrendet.



Holisztikus személetmód: egészség, boldogság, harmónia és tiszta környezet - ezek csakis együtt létezhetnek, egymástól elválaszthatatlanok. Holisztikus alapjelentése: a teljességre, az egészre törekvő. A természetgyógyászat területéről lehet ismerős ez a szó - a holisztikus gyógyítási mód az, melynél figyelembe veszik a beteg értelmi, fizikai és szociális állapotát is, vagyis nem úgy tekint az emberre, mint valami gépezetre, amit ízekre, részekre lehet szedni és a részeket külön gyógyítani, hanem egészségnek csakis azt nevezi, amikor a teljes ember minden aspektusát tekintve kiegyensúlyozott, egész, ép. 

  Ugyanígy igaz ez tágabb értelemben: nem lehet egészséges, ép a világunk és az érte való tevékenységünk, ha nem teszünk egyaránt és egyenlő mértékben az egészségért, a boldogságért, a tiszta és élhető környezetért, a természetért (Földanyáért), az álmok megvalósulásáért, az önismeretért és a valódi feladataink (életfeladat) elvégzéséért.



Fekete és fehér mágia: a fehér mágia valójában nem is a fekete mágia ellentettje, hanem a lélek ősvilágának valódi és hiteles része.




A mágia erejét a gondolat, az akarat és az érzelem együtt adja.


Sajnos tény, hogy nem, illetve csak felületesen vagyunk kapcsolatban saját érzéseinkkel, legalábbis a legtöbb ember. Ha viszont ez a tudatos kapcsolat megvan, érzékeny leszel a közvetlen és a tágabb értelemben vett környezetedre (azaz arra is, hogy mi történik a faludban/városodban és arra is, mi történik a Föld másik felén), valamint a növények, az állatok érzéseire is. Könnyedén fogsz odafigyelni arra, hogy óvd a környezetedet, gondolsz majd arra, hogy a következő generációnak milyen földet, vizet, levegőt hagyunk itt.



"Jelenetek bármely pontja a nagy, kreatív változások lehetséges pillanata." Seth-Jane Roberts




Like, g+1, twit , komment, megosztás - köszönöm a támogatást! :-)