2012. június 26., kedd

A szív vágyai és az életfeladat
https://www.facebook.com/JuditAntalsPhotos

Gondolkodtam megint A Titok című filmen. Sokan mondják, hogy az a hibája, hogy a nem helyénvaló vágyakat erősíti és túlzottan a földi gazdagságra irányítja a figyelmet. Én pedig inkább örültem, hogy vannak ilyen filmek, amelyek amellett, hogy a jó marketingnek köszönhetően sokakhoz eljutnak, még az ilyen-olyan hibáik ellenére is felébresztik az emberekben a hitet és elindítja őket afelé, hogy megtalálják, mire is vágynak valójában és bátran, felelősségteljesen(!) neki is álljanak megvalósítani.

Hiszen ha nem éljük az álmainkat, akkor valójában halottak vagyunk! 

Az anyagi javak nem tesznek boldoggá, ez így van.
(A súlyos hiányuk viszont nem emberhez méltó és tönkreteheti a boldogságot.)

A lényeg, amit jó, ha megjegyzel: ha nem végzed el azt a feladatot (feladatokat), amiért idejöttél, soha nem lehetsz boldog!
Ha annak a tervnek a megvalósításán dolgozol, amiért megszülettél, és ennek a tervnek a kiteljesítéséért teszel mindennap életed minden területén (és ebbe sokminden beletartozik ;-)), ez már "önmagában" boldoggá tesz, hiszen hiteles önmagad vagy.

Aki már foglalkozott az életfeladat témájával, már tudja, hogy ez nem valami merev fogalom, kategória; hanem lehet egy folyamat is. Lehet, hogy egy adott pillanatban még nem tudod, mi az életfeladatod, de teszed azokat a dolgokat, amiket igazán élvezel, ha csak egy keveset is, de időről időre foglalkozol ezekkel, akkor máris úton vagy A Terv véghezvitele felé.  


 Kapcsolódó bejegyzések:
Like, g+1, twit , komment, megosztás - köszönöm a támogatást! :-)