2012. június 15., péntek

Teljes ember

 "Keleten az emberek megvetették a testet, megvetették az anyagot; az anyagot illúziónak, májának nevezték, mert az valójában nem létezik, csak úgy tűnik, mintha létezne. Ugyanabból van, amiből az álmok is. A keleti emberek megtagadták a világot, és ez az oka annak, hogy a kelet szegény, beteg és éhes maradt.
Az emberiség egyik fele elfogadta a belső világot, de elutasította a külsőt, a másik fele pedig az anyagi világot fogadta el, és a belsőt utasította el. Mindkettő csupán egy fél, és nincs olyan ember aki félként elégedett lehetne.
Teljesnek kell lenned: gazdagnak testben és tudományban; gazdagnak meditációban és tudatban.
Szerintem csakis egy teljes ember lehet szent ember. Én Zorbát és Buddhát akarom egyesíteni. Zorba egyedül üres. Táncából hiányzik az örökkévaló minősége, pusztán pillanatnyi élvezet az egész. Hamar belefárad. Ha nincsenek a kozmoszból feléd áradó, kiapadhatatlan forrásaid, ha nem válsz valóban élővé, akkor nem tudsz teljessé válni.
Az én hozzájárulásom az emberiség számára: a teljes ember."  ~Osho


 
Szivárványok Királya: Bőség (Osho Zen Tarot)

keleten az emberek megvetették a testet, megvetették az anyagot; az anyagot illúziónak, májának nevezték...A képen látható dionüszoszi alak egy teljes ember: "Zorba, a Buddha", aki egyszerre képes bort inni, a tengerparton táncra perdülni, az esőben énekelni, és ugyanakkor a látók mély megértését és bölcsességét birtokolni. Az egyik kezében egy lótuszt tart, ami azt jelképezi, hogy tiszteli és magában foglalja a nőiség kecses minőségét. Fedetlen mellkasa - nyitott szíve - és ellazult hasa azt mutatja, hogy férfiasságával is tökéletesen összhangban van. A föld, a tűz, a víz és a levegő négy eleme mind a Szivárványok Királyában egyesül, miközben ő az élet bölcsességének könyvén ül. 
Ha te nő vagy, a Szivárványok Királya saját férfi-energiád támogatását jelenti az életedben: egyesülést benső lelki társaddal. A férfi számára pedig ez a kártya azt az időszakot jelképezi, amikor készen áll arra, hogy kitörjön az általánosan elfogadott férfi sztereotípiákból, hogy teljes lénye felragyoghasson.