2012. október 23., kedd

Különleges kapcsolatunk a holdfázisokkal 

 (Korábbi holdas bejegyzéseim ITT és ITT)  Ha nincs is bizonyítékunk arra, hogy a holdfázisok bármilyen hatást kifejtenének ránk, a józanság megköveteli, hogy odafigyeljünk rájuk. Hiszen ha a megfigyelés valamivel kapcsolatban újra és újra ugyanazt mutatja, ráadásul évszázadokon, évezredeken át, akkor bolondok lennénk nem odafigyelni rá, igaz? A nők különösen, de nagyon sokan a férfiak közül is érzékenyek rá. Az érzékenység egyénileg különbözhet és különbözik is.Figyeljétek meg magatokat. A legtöbb ember telihold környéki napokon izgágább, idegesebb, szétszórtabb és lobbanékonyabb, mint máskor. Van, akinek a feje fáj ilyenkor. Ezidőtájt sokkal több baleset történik, több a bűncselekmény és sok szülés ilyenkor indul be. Sokan a növekvő félhold idején érzik ugyanezt a fokozott érzékenységet. 
 Azért is érdemes figyelni a holdat, mert minden tevékenységre igaz, hogy nem mindegy, mikor csináljuk, mikor állunk neki, legyen az kerti munka, fogyókúra, párkeresés vagy szinte bármi, bármi az életben. Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket; nézzetek utána a neten, van információ erről bőven. 

 Ha tőlem szeretnél erről bővebb információt, ugye tudod, hol találsz? :-)Ha tetszett, tudasd a jó hírt másokkal is: Like / Tetszik, g+1, megosztás - köszönöm!