2012. december 19., szerda

Ne add fel az álmaidat!!! Avagy a "láthatatlan" utak




 Ha valami valóban a szíved vágya és nem teszel kárt senkiben a megvalósításával, akkor ugyan miért adnád föl?

 Sok-sok olyan beszélgetés után, amikoris sikerült lebeszélni embereket arról, hogy feladják (és néhány olyan után is, amikor nem sikerült...), azt hiszem bőven megér egy legalább egy összegzést ez a téma a "láthatatlan" utak szemszögéből is. 

  Ha az álom nem akar teljesülni, még ha esetleg leírt, pontosított cél is lett belőle és akkor sem teljesül, akkor hajlamosak vagyunk lemondani róla. Különösen akkor, ha már küzdünk egy ideje -főleg ha keményen- és úgy sem akar összejönni.

http://www.facebook.com/soulstructures
 Még inkább hajlamosak vagyunk feladni, ha több utat-módot megpróbáltunk és még csak egy pici előrelépés sem látszik.

 Igaz, hogy ha valami nagyon súlyos nehézségekkel jár, akkor meg kell gondolni, hogy vajon nem rossz irányba megyünk-e. Valószínű, hogy igen.
 Ez azonban nem jelenti azt, hogy az álmot -ha valóban, de tényleg a szíved álma, vágya (ezt érdemes nagyon mélyre menve tisztázni)- kell feladni!
Nincs lehetetlen, nincs megoldhatatlan.

A kulcs: mindig, de mindig sokkal több út, mód, megoldás és lehetőség van, mint amennyit látunk / amennyinek tudatában vagyunk!

Van úgy, hogy egy problémára létezik ezer megoldás, mi meg jó, ha észreveszünk kettőt, hármat!


Dehát honnan is tudnánk, hogy hogyan kell egy álmot megvalósítani, hogyan kell egy párkapcsolati/karrierbeli/egészségügyi/pénzügyi/báááármilyen problémát megoldani, ha egyszer nem tanították?

Hogyan is látnánk a megoldásokat, ha azt sem tudjuk, hogyan kell nézni??? 

 Miért is várod el magadtól, kedves olvasóm, hogy tudd - honnan is tudhatnád? Nem tanították, pedig bizony kellett volna. Milyen jó is lett volna, ha az iskolában tanították volna nekünk, tizedennyi bajunk se lenne felnőttkorban!
Csatlakozva néhány tanítómesterem álláspontjához azt mondom: nagyon sok fájdalmat, felesleges kudarcot, vargabetűt, sőt tragédiát el lehetne kerülni, ha már az általános iskolákban tanítanák (vagy legalább elkezdenék tanítani) a következőket:

  • önismeret, önértékelés, egészséges énkép
  • önbizalom építése, felépítése, megtartása (beleértve az önbizalom és az arrogancia, az önteltség és hasonlók közötti különbség tisztázása, valamint az utóbbiak valódi természetére és a kialakulásuk igazi okaira való rávilágítás, stb)
  • kommunikáció (egyáltalán mi is az, hogyan működik stb)
  • testünk működése a legújabb tudományos felfedezések tükrében (!)
  • egészség, életmód
  • világunk a kvantumfizikusok legújabb publikációi alapján
  • környezetvédelem, környezettudatosság
  • a pénzügyi tudatosság, a pénz kezelése, működése, minden ezzel kapcsolatos törvény megértése, okos alkalmazása

Az oktatásunk jelenlegi színvonalát tekintve egyelőre bele kell nyugodnunk, hogy ezt a tudást -többnyire- a hagyományos/hivatalos iskolákon kívül kell összegyűjteni. 

Visszatérve az álmaidra, kedves olvasóm: mielőtt feladnád, inkább -ha úgy érzed, én vagyok a te embered- keress meg és tegyünk együtt a megvalósításért! ;-)

 Kapcsolódó bejegyzés:
A lehetőségeidet igazítsd az álmaidhoz, ne fordítva!