2013. augusztus 30., péntek

Hooponopono - meditáció, mások gyógyítása, önmagunk gyógyítása - vagy mi is ez tulajdonképpen?





Idézet következik.

 "Sokan kérdezik tőlem, hogy meditálok-e. A válaszom: NEM. Vagyis ha azt kérdezed, hogy meditálok-e 15 percet reggel és 15 percet este, nos, a válaszom NEM lesz, mert valójában napi 24 órát meditálok. Az én meditációm a Ho’oponopono; ezt a meditációt napi 24 órában gyakorolják, heti 7 napon át és az év 365 napján.

A MI emlékeink és programjaink napi 24 órában hangzanak.

Én mindig Istent (Szeretetet) teszem első helyre az emlékek helyett, minden pillanatban, minden lépéssel, amit megteszek, minden döntéssel, amit meghozok, nem csak reggel 15 percig és este 15 percig, hanem egész nap és mindennap.

A Ho’oponopono egy módja a segítségkérésnek és az engedélyadásnak. Vagyis Isten szerint cselekszem, a magam módja helyett.

Egyetemes törvény, hogy ha kérsz, kapsz, ha bekopogtatsz egy ajtón, az kinyílik.

Meglátod, azt mondjuk, hogy elengedünk és engedélyt adunk Istennek, de nem: aggódunk. Azt mondjuk, hogy elengedünk és engedélyt adunk Istennek, de gondolkozunk!

Ahhoz, hogy eredményt láss, 100%-ban el kell engedned az elvárásaidat és BÍZNOD kell. Ugyanígy el kell fogadnod, hogy Isten jobban tudja, mi a megfelelő és a tökéletes a számodra. Mivel te nem tudod, mi az, a te dolgod elengedni és engedélyt adni Istennek, nyitottnak lenni a lehetőségekre, amelyek feltűnnek az utadon.

Fel kell hagynod a címkegyártással: “Ez megfelelő”, “Ez nem megfelelő”, “Ez működik”, “Ez nem működik”. Te nem tudod! A te értelmed soha nem fogja tudni.


(Ez az! Ezt nagyon szeretem. Címkék. Egyik kedvenc témám. De Judit, ne szakítsd félbe Mabelt! Laughing)

Mesterem, Dr. Ihaleakalá Hew Len mindig azt mondja, hogy ha tudnánk, mi történik, amikor azt mondjuk, “Köszönöm” vagy “Szeretlek”, soha nem hagynánk abba. Folyton tisztítanánk (elengednénk az elvárásainkat).
Minden alkalommal, amikor megtesszük a magunkét, engedélyt adunk (elengedünk) Istennek, Isten megteszi a Magáét (átváltozás). Mivel az értelmünk nem képes látni és érezni ezt, azt mondjuk, nem működik! Sok tisztítanivalónk van, ezért folyamatosan tisztíts és kezdj bízni.

Van két fontos egyetemes törvény, amelyre emlékeznünk kell: A legkisebb erőfeszítés törvénye (Ho’oponopono) és Az elfogadás törvénye (A minden tökéletes elfogadása).

Isten engedékeny. Az élet könnyű. Mi vagyunk azok, akik mindent bonyolítunk, minden alkalommal, amikor beleragadunk és reagálunk, ahelyett, hogy elengednénk.

Tudom, hogy ha gyakorolni és bízni fogsz, tetszeni fog és egyet fogsz érteni velem. Ez a legkönnyebb út.

Mabel Katz, 2010. május 23.