2011. május 29., vasárnap

Ezoterikus???

 Az, hogy szeresd magad mélyen, fogadd el magad úgy, ahogy vagy, mert csak így tudsz igazán boldog lenni illetve másokat is elfogadni és szeretni, ez semmivel sem ezoterikusabb, mint ha azt mondom: egyél sok vitamint, hogy jól működjön az immunrendszered. 

 Persze bizonyos értelemben ezoterikus. A szó: ezotéria, azt jelenti: benső, belső, befelé! Ami -ideális esetben- nem valami beteg befelé fordulásról szól, hanem arról, hogy első helyre tesszük a belső rendrakást, a belső harmónia megteremtését és nem kívül igyekszünk "rendet tenni", azaz másokat rábírni a változásra, a körülményeinkben görcsösen kierőszakolni valamit... Azt is jelenti, hogy a problémáink okát belül oldjuk fel, azaz a gyökerénél ragadjuk meg a dolgokat és a valódi megoldásra koncentrálunk. Tudomásul vesszük, hogy az okok mindig belülről származnak. Azt is megértjük továbbá, hogy ez nagyon is jó hír, hiszen pontosan azt jelenti: hatalmunk van a saját életünk felett; nagyon is kompetensek vagyunk a saját életünket és megoldásainkat illetően!  

 Valaki nemrég azt mondta nekem: ez homályos. Nos pedig ez az igazság, amit fentebb leírtam. Ha neked még mindig homályos, mégis keresed saját megoldásaidat, írj nekem bátran. ;) Hiszen a mély megértéshez nagyon sok esetben szükség van "kimerítő" személyre szabott beszélgetésre, és ebben nincs a világon semmi rossz. ;)