2011. július 17., vasárnap

Eredetileg minden szándék jó...





 ...avagy térjünk vissza a terápia témájához kicsit megint.

 Minden mozdulatnak, gondolatnak, energiának, tervnek, érzelemnek, vágynak, álomnak stb szeretetteli célja volt. Sok közülük útközben eltorzult, ezért válhatott azzá, ami már megközelítőleg sem emlékeztet az eredetire. 


 A rossz szokásoknak is eredetileg pozitív célja volt. Például egy dühroham, a napi x doboz cigaretta vagy bármi, amit most rossz szokásnak nevezel, élsz meg, aminek most csak a negatív aspektusait észleled, azoknak is. 

 Nem arról van szó, hogy jónak akarom ezeket beállítani, azt szeretném, hogy megértsd, kedves olvasóm: ez valamikor valahogyan valamitől megvédett téged. Minél mélyebben megérted a káros szokások, beidegződések mögötti mechanizmusokat, annál inkább nem elégszel meg a felületes és egyáltalán nem megnyugtató magyarázatokkal; azokkal a válaszokkal, amik hajszálnyival sem visznek közelebb a teljes, mindenki számára kielégítő megoldáshoz. 

 Ez természetesen csak azoknak szól, akik nem adták fel, akik nem hiszik el: nincs megoldás, bele kell nyugodni, hogy ez van. Ez nyilván kényelmesebb. A "boldog" öntudatlanság kényelme sokaknak drágább annál, hogy feladják a változtatás kedvéért. Pedig ha tudnák, hogy sokkal kevesebb erőfeszítéssel, szenvedéssel és sokkal hatékonyabban képesek lennének véghezvinni a változtatást egy kis segítséggel...   


 Kapcsolódó bejegyzések:




Like, g+1, megosztás - mindez támogatás és tényleg sokat jelent! Köszönöm!