2013. május 12., vasárnap

Nem vagy büszke az örökségedre?




 Te sem sok jót tanultál otthon illetve hoztál otthonról, kedves olvasóm?

 Akik büszkék a szüleikre és jó családi háttérrel rendelkeznek, azok számára nagyon furcsán hangzik ez a kérdés. Viszont sok olyan emberrel is beszélek, újra és újra, akik ezt távolról sem mondhatják el magukról, így egyből tudják nagyon jól, mire utalok itt.

 Ha az utóbbi csoportba tartozol, olvass tovább.




 De ha nem, akkor is! :-) Mert abban az esetben is nagyon sokat tanulhatsz ebből az írásból.

 Tehát a lényeg -és aki visszajár ide olvasgatni, már tudja- nem a múltad határozza meg a jelenedet és a jövődet. Hacsak...

Hacsak úgy nem döntesz: áldozat vagy. 

 Ha úgy döntesz: nem vagy áldozat, hanem teremtő vagy, két dologra számíthatsz. 

 1. Elveszíted az áldozati lét viszonylagos kényelmét és a tied, egyedül a tied a felelősség. (No nem mindenki van erre felkészülve. Sokan becsinálnak és a gatya nedvességének érzete miatt minden kreatív energiájukat bedobják, hogy megmagyarázzák maguknak és másoknak, hogy miért NEM tesznek keresztbe két szalmaszálat sem annak érdekében, hogy a nehéz múltjukon egyszer s mindenkorra túllépjenek és -saját fogalmaik szerint- sikeres, produktív életet éljenek végre.) 

 2. Óriási teremtő energia szabadul fel és akik régóta ismernek téged, tutira rád sem fognak ismerni.

 Annak, hogy -a szó legpozitívabb értelmében- sikeres légy, annak van egy olyan megfizetendő ára is, hogy meg kell tapasztalni: az imént említett, téged régóta ismerők közül az irigységre erőteljesen hajlamosakban iszonyatos indulatokat fogsz kelteni. Igen, pontosan azokban, akik azt a bizonyos kreatív energiát arra a szintén említett "zseniális", meggyőzően hangzó magyarázatok gyártására fordítják. Meggyűlölnek és elfordulnak tőled.
Amatőr fotós énem legkedveltebb szerzeményei :-)

 Ez tesztnek is nagyon jó: megmutatja, ki az, aki igazán a barátod illetve ki az, aki igazán szeret téged, törődik veled illetve ki az, aki hajlandó tanulni és megvizsgálni önmagát; ki az, aki őszinte... (ez is jó, hiszen a nem őszinte emberek egyszerűen kikerülnek az életedből - ld az Indulatok nélkül - társadalmunk tipikus  kommunikációs problémái című bejegyzést.)
 Megmutatja, kiben van meg a képesség a másik ember megcsodálására és tiszteletére.
 Aki erre képes, az megmutatja: ez őbenne is megvan. Hiszen csak azt tudod igazán megcsodálni, elismerni, ami benned is megvan! :-)

 Visszatérve az örökségre, ha sem anyagi, sem érzelmi és kulturális szempontból nem kaptad meg szüleidtől, amit elgondolásod szerint szükséges lett volna, emlékezz: nem a múltad határozza meg a jelenedet és a jövődet. A jelent és a jövőt a döntéseid határozzák meg. Ha keményen elhatározod, hogy mostantól tudatosan te magad irányod életedet, itt és most, már önmagában ezen döntésnek köszönhetően rengeteg energia szabadul fel. Aztán tedd is meg, amit meg tudsz; azzal, amid van; ott, ahol vagy! Nem baj, ha még nem tudsz mindent arról, hogy mit kell tenned, csak indulj el - a többi adja magát. És ne szégyellj segítséget kérni! Tudd meg, igenis az a bátor és az erős, aki nem fél elismerni, hogy szüksége van segítségre és nem fél az kérni és el is fogadni! 

 Támogatásomat kérd emailben: judit.rightquestion@gmail.com (további kapcsolatfelvételi és egyéb infó ITT!)


 Olvasd el a kapcsolódó bejegyzéseket is:



Like, g+1, megosztás - mindezzel másoknak is segítesz! Köszönöm :-)