2012. december 4., kedd

Azok a "csodatévő" megerősítések I.



 (Hallom, vannak, akiknek -bár próbálkoztak vele- a pozitív programozás nem jött be. Ha van rá mód és alkalom, hogy átbeszéljük a dolgot, akkor mindig kiderül, hogy valamit nem értett meg, valamit rosszul csinált, így nem is csoda, hogy a munkája nem hozott eredményt! Ez a technika mindig működik, épp "csak" teljes egészében, mélyen meg kell érteni, hogy mitől működik és jól kell alkalmazni.

Sok -és egyre több- olyan emberrel is beszélek, akiknek viszont, miután alaposan átbeszéljük ezen technika alkalmazásának a mikéntjét, igen pozitív, meggyőző eredményekről; mit meggyőző eredményekről, fantasztikus sikerekről számolnak be!)



 A pozitív programozás, azaz a megerősítések mondogatása és leírása rendkívül hatásos gyakorlat.
Tippek:


  • Legyen egy külön jegyzetfüzeted erre a célra, legyenek a megerősítéseid leírva!
  • Írj külön minden életterületedre megerősítéseket! (Kapcsolatok, egészség, karrier, hobbi, anyagiak és egyéb kisebb vagy nagyobb területek, amit csak szeretnél külön megemlíteni)
  • A megerősítések legyenek rövidek, tömörek, konkrétak és kifejezőek!
  • Akkor igazán hatásosak ezek a pozitív gondolatok, ha erőteljes érzelmi töltetük is van! Olyan szavakat használj, amik közel állnak hozzád, amikre jó érzések ébrednek benned!
  • Fontos: a megerősítések jelen idejű kijelentő mondatok legyenek! Néhány példa: Elégedett vagyok a fizetésemmel, nagyszerű, hogy X összeget keresek (nevezd meg a pontos összeget!). Elégedett vagyok az alakommal, csodás érzés, hogy elértem az X kg testsúlyt. Boldog, harmonikus, kiteljesítő párkapcsolatom van. És így tovább...  




 Természetesen nem állítom, hogy a megerősítések önmagukban elegendőek, de sokszor már önmagukban is tudnak komoly pozitív változásokat előidézni! Leginkább viszont "csak" részei egy nagyobb, de nem feltétlenül bonyolult munkának, amit el kell végeznünk, ha valóban tartós, minden szinten elégedettségre okot adó pozitív változást akarunk látni életünkben. További infó: Kapcsolat menüpont.


Önmagad támogatása érdekében menj mélyebbre a témában - kattints:





Like, g+1, twit, megosztás, komment - Köszönöm a támogatást! :-)