2013. március 30., szombat

Egy gyakran előforduló félreértést tisztáznék




 Puhányok kíméljenek 


 Sokan tudják, hogy a life coaching és a különféle elemzések, amiket csinálok azon célból, hogy segítsem az embereket, elsősorban a pozitív, erős és tenni akarással teli embereknek szól.

 Ez a bejegyzés nem nekik szól; tehát nem azoknak, akik értik, mi a dörgés.

Hanem azoknak, akik azt gondolják -közülük néhányan mondták is illetve meg is írták nekem- hogy ez valamiféle elesett, tehetetlen, negatív beállítottságú, saját problémáikat megoldani képtelen, szerencsétlen lúzereknek való. ("Nem pedig nekem" tették hozzá, vagy legalábbis céloztak rá, hogy ők nem ilyen lúzerek.)

 Ahhoz, hogy valakit "coacholni" (Mo-on is többnyire így nevezik, ld ezt a bejegyzést) lehessen, ahhoz kell egy bizonyos szintű elszántság, fókuszáltság és pozitív beállítottság.

  Lehet, hogy az illető éppen nagyon kétségbe van esve vagy elkeseredett, de mégis van hite (még ha gyenge is ez a hit) önmagában, a képességeiben és az életben. Van problémamegoldó képessége, tehetsége és egy csomó jó tulajdonsága.

  Az is lehet, hogy az illető nincs kétségbeesve, nem is elkeseredett, de -nagyon bátran és karakán módon- szembesült azzal, hogy szüksége van egy szakember támogatására a céljai eléréséhez és tett is érte, hogy ezt a támogatást meg is kapja.



 Ahhoz, hogy segítséget kérjünk, ha arra szükségünk van, ahhoz bátorság kell, tudtátok? ;-)


Ahhoz, hogy kifejezzük az érzéseinket; belássuk, beismerjük, hogy
elakadtunk/kétségbeestünk/megijedtünk/elkeseredtünk stb (legalább önmagunknak), ahhoz is, találjátok ki, mi kell? Bátorság. Nem az a bátor, aki soha nem fél. Épp ellenkezőleg. (Definíció tisztázása: ITT illetve most már a Napi Elemózsia oldalon is megtalálható a fontos fogalmak -egész pontosan három fogalom- tisztázásáról szóló cikkem) De ez már egy másik történet... 

 A lényeg, hogy amint látjátok is, ez a fajta segítség több típusnak is szól, de semmiképpen sem "lúzereknek" illetve azoknak, akik bizonyos értelemben úgy döntöttek, hogy azok. 

 
 Ajánlott bejegyzések:





További infó arról, hogy miben tudok neked segíteni: a Kapcsolat menüpontban. 

 Cikkeim a Napi Elemózsia oldalon illetve a magazinban: innen elérhető.    



Ha tetszett: Like / Tetszik, g+1, megosztás, komment! Köszönöm!